Een medewerker uit dienst melden (deactiveren)
Hoe je een medewerker inactief maakt wanneer hij of zij uit dienst treedt, zonder historische gegevens te verliezen.
Written By Leonard
Last updated About 2 months ago
Wanneer een medewerker uit dienst treedt, kun je deze inactief maken in Bouwportaal.
Hierdoor kan de medewerker niet meer worden ingepland en verliest de medewerker de toegang tot het portaal.
Historische uren, registraties en planningsitems blijven volledig bewaard en zijn nog gewoon inzichtelijk in het systeem.
Stappen om een medewerker te deactiveren
- Klik in de linkernavigatiebalk op Medewerkers.
- Klik op de naam van de betreffende medewerker.
- Klik op Bewerken.
- Wijzig de status van de medewerker naar Inactief.
- Sla de wijzigingen op.
De medewerker is daarna niet meer zichtbaar in de planningsmodule en kan niet meer inloggen op het portaal. Alle historische data blijft volledig beschikbaar voor rapportage en inzicht.